Loading...
 

Welkom


Welkom op de site van de Koninklijke EHBO-vereniging Heerhugowaard

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dagelijks horen we ervan via radio en TV. Veel van deze ongelukjes gebeuren thuis en op het werk.
Om op een verantwoorde wijze Eerste Hulp te kunnen verlenen is in 1937 de Koninklijke EHBO-vereniging Heerhugowaard opgericht en aangesloten bij de Landelijke Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO.
Op de cursussen leert u wat er gedaan moet worden, of juist moet worden nagelaten. Wat moet er gebeuren bij storingen in het bewustzijn, in de ademhaling, bij bloedingen, bij verbrandingen, bij vergiftigingen, bij botbreuken, bij letsels door hitte of koude. De vereniging organiseert jaarlijks diverse cursussen. Deze cursussen worden gegeven in de Brink aan de Middenweg 168 in Heerhugowaard.
Ook hebben wij een groep met vrijwilligers die jeugd-EHBO A geven op de basisscholen. Voor nadere informatie voor cursussen verwijzen wij u graag naar het gastmenu
Naast het organiseren van cursussen (opgeven via de mail beginnerscursus aan ehbohhw.nl) is de vereniging actief bij het verlenen van Eerste Hulp. Soms is het wenselijk, soms vereist, dat bij evenementen gediplomeerde EHBO'ers zichtbaar aanwezig zijn. Dit kan om uiteenlopende zaken gaan zoals de Tour de Waard, een wielerwedstrijd die ieder jaar in Heerhugowaard gehouden word, Olympiawaard of een open dag van een theater. Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten kunt u kijken bij de Activiteitenpagina.